2017-08-09 59 浏览
星期六下畫 約左兩個朋友入去天水圍探另一個朋友新居入伙。約左係天水圍西鐵站等 由於天氣實在太熱 想坐低飲杯野 冷卻下先上朋友屋企。一search 原來天水圍西鐵站附近就有間糖水舖一糖。沿住西鐵站向上墇圍行 大約五分鐘到。未入舖前見到出面一大塊空地泊車。都方便駕車人士 入到舖内 地方雖然不大 大約五六張台 但感覺簡潔乾淨由於𣎴肚餓。我只點了杯芒果冰。朋友叫了芝麻窩夫及心太軟。芒果沙冰 飲得出係真才實料 好夠芒果味芝麻窩夫 跟雪榚(㨂左綠茶味) 窩夫味道唔錯 厚度適中 窩夫夾心有芝麻味 上面層棉花糖 同埋窩夫一齊食 再加少少cream 都幾有層次。朱古力心太軟一樣可㨂雪樣(㨂左士多啤梨味) 心太軟最緊要流心 切開合格 夠流心 朱古力味夠 不會太甜 蛋榚味都可以 如果外層再脆再鬆會更好。 總括而言 甜品擺碟幾靚 會令食客想食 是間有心思甜品舖

由於𣎴肚餓。我只點了杯芒果冰。朋友叫了芝麻窩夫及心太軟。

芒果沙冰 飲得出係真才實料 好夠芒果味

總括而言 甜品擺碟幾靚 會令食客想食 是間有心思甜品