2018-09-23
放假訓到自然醒再嘆個早餐,簡單係一大享受。第一次喺J Co Dounts 食早餐,選擇唔算好多,有兩款奄列,歐陸早餐 (類似All day breakfast),或者mixed berries。我就揀咗歐陸早餐配炒蛋 ($38),另加$20有杯咖啡。由於係即叫即整嘅關係,都等咗5至10分鐘 先有得食。雖然早餐份量比起一般all day breakfast 細少少,但一個女仔食應該夠飽。歐陸早餐嘅食物有香腸、茄汁豆、煙肉、車厘茄同幾粒藍梅。個炒蛋算係炒得唔錯,生熟程度剛剛好,算係幾滑。另外我就最欣賞個原味donut!我平時多數食donut都係甜嘅,多數都油炸完後沾上不同嘅糖漿同配料。食原味donut 都係第一次,但原味嘅食落原來係好鬆熟、好輕盈,食落仲有淡淡牛油香。經過今次,我會多d食原味,因為不經油炸嘅donut口感一樣綿密鬆軟,食嘅時候仲少咗一份內疚感!