2022-11-24 29 浏览
Break 假日要放個break星期六嘅海QUAYSIDE,少左返工人士,變得無咁熱鬧,岩哂我地呢啲想要清靜環境嘅人。Break 係難得星期六喺QUAYSIDE 有開嘅餐廳, 我地兩個人喺下午茶時間叫左一個飯同一個甜品同兩杯飲品。鰻魚飯好簡單嘅名字, 將佢嘅主角話哂俾你聽。鰻魚份量好足,咬落去軟綿綿,一啲腥味都無。 配菜有紫菜碎, 日本蘿白等等。個餐仲配有麵豉湯同埋螺肉小食。是日蛋糕是日蛋糕係栗子卷蛋, 奶油香滑不太甜,栗子蓉仲有粒粒栗子碎。 加入左食用花,又睇得又食得。焙茶拿鐵係通常coffee shop 先有嘅單品。焙茶味好香,拉花係隻小獅子🦁️。 用黎配小蛋糕食,真係岩哂!拿鐵呢杯好飲過連鎖嗰兩間咖啡店出嘅咖啡好多, 奶同啡個比例羔戈我黎講岩岩好。除左有靚靚拉花之外,仲可以選擇豆奶或者燕麥奶。總結黎講, 星期六黎呢到絕對可以放到一個break !
Break
假日要放個break

鰻魚飯

是日蛋糕

焙茶拿鐵

拿鐵

總結黎講, 星期六黎呢到絕對可以放到一個break !