2024-03-12
🥘 [ 2️⃣ 號午餐套餐 - 美國特级肩脾肉眼 ]🥢 [ 平日 | 𝐇𝐊$188 / 星期六日及公眾假期 | HK$198 ]🥣 < < 湯 底 > > 達十款。鴛鴦鍋 (+HK$48),整體湯底都好夠味。特濃番茄豬骨湯,煲丸煲菜食特別甜。秘製麻辣鍋,口味偏麻,辣度接受程度,重口味人士啱曬。🐃 < < 肉 類 > > 美國特级肩脾肉眼片、美國牛肩片、美國豬梅肉片、巴西牛脷托、澳洲羊肉片、脆脘魚片等。美國特级肩脾肉眼片,味唔算非常突出,但放題黎講算係咁,肉嘅厚度可以再厚少少會更好啦。🍤 < < 炸 物 > > 炸午餐肉、炸油炸鬼、炸魚皮、炸響鈴等。有熱櫃放逐,所以都Keep度個溫度嘅。🥰 最開心有炸午餐肉,通常單店嘅餐廳先有得食。🥡 < < 涼 拌 小 食 > >涼拌魚皮、泡菜、醃蘿蔔、海帶等。🤣 鐘意食涼拌嘅我,不停食魚皮同海帶,食涼拌都飽一半。🧆 < < 丸 類 ▪︎ 蔬 菜 類 ▪︎ 粉 麵 類 > >整體選擇都好足。其實幾鐘意
🥣 < < 湯 底 > >
🐃 < < 肉 類 > >
🍤 < < 炸 物 > >
🥡 < < 涼 拌 小 食 > >
整體選擇都好足。其實幾鐘意自助吧,可以睇到選擇,而且按個人需要同喜好夾。落單唔知道份量,或者遲黎以為無叫,就好容易叫多咗。
🍻 < < 飲 品 類 > >
整體選擇相對一般放題多。由雪櫃嘅日本啤酒水果酒、冷泡茶、珍珠奶茶、紙包、罐裝、樽裝等等,到自取嘅飲品臺,果汁、豆漿、梅酒、清酒等等。
🍨 < < 甜 品 類 > >
日本/韓國/本地雪糕雪條、雪糕機雪糕、自家製甜品等等。個人私心抹茶雪糕,有抹茶拿鐵嘅感覺,帶茶味同奶香。🤭 榴槤雪條都有特別開心。其實平時食任食放題好怕啲自家製,但佢嘅款式口味又幾正常,仲特別私心Tiramisu大福。