餐厅: Kyoto Joe
资讯:

2021-06-19 2644 浏览
这间假日brunch放题想食好耐,但订枱后如果没有在指定时间内提供信用卡资料做guarantee, 订枱就被取消。我试过两次冇比就会收到通知订枱已被取消。星期五晚我尝试 book星期六1:00 OpenRice有八五折,当然我都冇提供信用卡资料,订枱又被取消了。到了星期六早上收到店员来电,Confirm我嘅Booking,冇再问我攞信用卡资料。踏入店内,环境光猛、整洁、很舒适。假日brunch 放题,成人每位$488, OpenRice 订枱有八五折。放题Menu很简单,包括8款卷物、3款沙律/前菜、3-4款刺身、9款炉端烧(自己出去攞),以上可以无限追加。另外有6款主菜每位可选择一款主菜,最后是水果及甜品拼盘。主菜有 :银雪鱼西京烧(另加$100)和牛肋骨札幌咖喱汤乌冬特色炸串佐贺和牛烧自家制鳗鱼炒饭特上寿司五件另外还有任饮追加:加$178有气泡酒、清酒、啤酒、汽水加298有香槟、红白酒、清酒、啤酒、汽水先来三款前菜,menu 没有的,不可以追加,摆设精致,而且味道好好。鲍鱼和八瓜鱼味道非常好,可惜不能追加除了串烧自己攞之外,其他menu 上的食物店员都会先上一次,之后可以追加。在外

踏入店内,环境光猛、整洁、很舒适。

主菜有 :
银雪鱼西京烧(另加$100)
特色炸串
自家制鳗鱼炒饭
特上寿司五件

另外还有任饮追加:
加$178有气泡酒、清酒、啤酒、汽水
加298有香槟、红白酒、清酒、啤酒、汽水

先来三款前菜,menu 没有的,不可以追加,
摆设精致,而且味道好好。

鲍鱼和八瓜鱼味道非常好,可惜不能追加

在外面攞咗这些串烧,可能因为放耐咗,唔够热,质素麻麻地。

鸡翼比较好食,可能我攞嘅时候佢啱啱烧起,
好juice

刺身都新鲜,份量少,要追加

这些卷物我觉得几好食,但第一round 等咗好耐

主菜
和牛肋骨札幌咖喱汤乌冬😁

先讲和牛,非常淋,有牛味,有质素,咖喱汤底不是很浓郁,乌冬弹牙。

主菜
佐贺和牛烧

只得三件,但质素非常高,入口即溶,好好食😋

佐贺和牛烧

油脂分布好多,好似好肥,但食入口没有肥嘅感觉,而系溶化感。

最后水果甜品拼盘,甜品唔系好甜

总结: Menu 种类看似不多,但每样都很精致,
如果每款食物都食,再加上个主菜同甜品,其实已经够饱,想再追加嘅食物唔会好多,我只追加了刺身和几款卷物,已经食唔落。店员服务态度非常好,每次都好有耐性解释,又充满笑容,大赞。 两款主菜嘅和牛质素几高,估唔到放题会有咁精致嘅食物供应。有机会会再帮衬。