2018-09-22
芝麻醬油麥菜 HKD62;不專業評級:7/10油麥菜處理得好好👍🏻 完全無苦澀味‼️ 非常新鮮而且好清甜 好正🤤 估唔到咁普通既蔬菜都可以整得咁好食😆 芝麻醬唔會好似平時戈啲咁濃稠 本身以為佢會無乜味 點知佢好濃郁芝麻味😍.花蔬蒸餃 HKD55;不專業評級:7.5/10好有驚喜💗 本身以為佢既味道似係 #美中鴨子 既馬蘭頭百頁素千卷 但原來佢好食超級多‼️ 皮薄餡靚 好足料 唔知點解我食到有陣好濃既紫菜味🤣 但望落又唔似有紫菜係入面.招牌原味小龍包 HKD62;不專業評級:7/10一樣都係皮薄餡靚既朋友仔🤪 一啖一個 係口度壓爆佢 爆哂汁好爽🤤 成口都係豬肉既鮮味😮.刀切炸小饅頭 HKD28;不專業評級:5/10色澤好靚真係金黃色✨ 但略嫌炸的時間唔夠 搞到個表層唔夠脆口😭 失望了.京醬肉絲 HKD85;不專業評級:6/10😍見到佢塊皮係包片皮鴨既皮 即刻心心眼左😍 本人係 #片皮鴨 既皮痴 雖然佢既皮無 #美中鴨子 咁有咬口 但一啲都唔差💗 主角—豬肉條唔乾 不過偏咸左啲 就算包左皮一齊食都覺得咸左😥 搞到每次只可以夾2條仔😭 但食食下我就好傷心💔 皮太少 得5塊‼️ 係5塊咋‼️ 搞到好多
花蔬蒸餃 HKD55;不專業評級:7.5/10
招牌原味小龍包 HKD62;不專業評級:7/10
刀切炸小饅頭 HKD28;不專業評級:5/10
京醬肉絲 HKD85;不專業評級:6/10
😍見到佢塊皮係包片皮鴨既皮 即刻心心眼左😍 本人係 #片皮鴨 既皮痴 雖然佢既皮無 #美中鴨子 咁有咬口 但一啲都唔差💗 主角—豬肉條唔乾 不過偏咸左啲 就算包左皮一齊食都覺得咸左😥 搞到每次只可以夾2條仔😭 但食食下我就好傷心💔 皮太少 得5塊‼️ 係5塊咋‼️ 搞到好多豬肉條只可以捱咸齋食💔 所以扣左少少分
一上枱日聞好大陣花生芝麻味無辣既感覺 但食落返都幾辣🙈 湯底油而不膩 唔會過稠 一個人ko一碗無難度🤪
宮廷驢打滾 HKD42;不專業評級:7/10
口感冰冰涼涼 煙煙韌韌😆 表面鋪滿黃豆粉 外皮晶瑩剔透✨ 帶有淡淡椰子味 紅豆蓉餡料好綿滑 唔會有紅豆渣☺️ 唔會太甜 個人認為好食過之前係 #北京 食到既 #驢打滾 🤪 之前係北京食過好幾間都唔太煙韌😭
推薦度:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕(滿分十分)