2019-12-16
有次同同事撘車經過光輝圍,同事話喺呢到食過間好好味嘅雞煲,不過唔記得鋪頭名,淨係記得有個”芋”字😂喺葵涌一帶,有個”芋”字嘅餐廳都冇乜,所以好容易就搵到呢家”魔芋麻辣雞”出嚟✌🏻我地叫咗魔芋麻辣雞煲(半隻),一個椒鹽鮮魷,一個粟米魚肚羹,兩個人食,每人二百蚊都唔洗,食到捧住個肚走,好抵食!☀️招牌魔芋麻辣雞煲(半隻) $158雞煲食得多,魔芋雞煲真係第一次!另外估唔到半隻份量都幾大煲!雞煲上枱時八成熟,全程有阿姐幫手炒熟,由於啲雞唔係全熟再翻熱,所以雞肉特別嫩滑juicy!香料配菜都好多,好惹味,雞肉又入哂味,食到停唔到口😋魔芋彈牙,配麻辣好過癮。☀️椒鹽鮮魷 $98好欣賞佢嘅炸漿只有薄薄一層,唔會食得成口炸粉!而且火候掌握得好,炸得外表金黃香脆!鮮魷保持鮮嫩,肉質軟腍彈牙🤤而且鮮魷切得厚身!食落啖啖肉👍🏻☀️粟米魚肚羹 $88好足料嘅魚肚羹!粟米新鮮香甜爽脆,魚肚彈牙👍🏻由於第日仲要返工,今次就冇飲酒🍻留返下次星期五收工再嚟過!
☀️招牌魔芋麻辣雞煲(半隻) $158
☀️椒鹽鮮魷 $98
☀️粟米魚肚羹 $88
好足料嘅魚肚羹!粟米新鮮香甜爽脆,魚肚彈牙👍🏻