2016-02-29
自從11月去完韓國. 真係無再韓燒過. 心血來潮想食. 拉到呢間熨烤達人. 好似好有gimmick 咁. 用熨斗燒肉. 一於黎試下!book左9:30. 由於較左靜音. 餐廳打左幾次黎confirm都無接聽到. 好彩去到佢都有留位比我. 唔該哂個眼鏡哥哥仔. 入到去. 環境令我有D諗番韓國既感覺. 首先坐低左. 外套同袋可以送入坐果個筒入面避油煙. 個Menu都幾搞野. 叫左牛肩肉. 調味牛排肉. 調味五花腩同埋荔枝梳打..本身想叫厚切五花肉. 不過驚兩個人食完都飽左8成食唔到其他野. 調味五花肉味道唔錯. 我地有用到熨斗壓住燒. 等佢唔會曲起. 好Juicy.. 好味道!四塊確實唔夠喉.. 餐廳仲有預備左芝士. 粟米. 泡菜可以加份蛋漿. 加左芝士真係好邪惡呀. 係拉到絲咖. 不過真係加左好味超多! 落單時個侍應有解釋過燒牛時要轉網. 牛肩肉好薄.... 薄到燒既時候. 痴網就會變到碎濕濕. 呢個我覺得無咩牛味. 反而牛排肉有驚喜D. 最令我回味係佢杯荔枝梳打. 份量都ok多. 情侶都可以2個Share黎飲.. 因為有係ope
落單時個侍應有解釋過燒牛時要轉網.
因為有係openrice print coupon. 有85折. Total三百幾蚊. 價錢都OK!
總括黎講. 我會再黎試其他野既.