👩🏻‍🍳金飯館貳·零 肉餅·焗飯🧑🏻‍🍳自問好食嘅肉餅我都食過幾間,叫做幾有心得,而呢間開係旺角嘅肉餅專門店,成功加入左我喜愛嘅肉餅飯LIST,而且性價比高,係年輕人會喜歡嘅,有特色嘅餐廳。👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻🍽️黑松露墨魚肉餅飯黑松露醬滿滿舖係肉餅上面,香味撲鼻而來,已經令我食慾大增。新鮮熱辣辣即叫即煎嘅肉餅幾厚身,墨魚肉粒彈牙,而且中間加入左翠玉瓜,令口感增加,無左一般肉餅嘅油膩感。最最重要嘅係,佢用左我最愛嘅蘭王蛋,仲要燶邊,蛋黃流入白飯果刻係何等美嘅畫面。🍽️ 沙爹牛肉炒腸粉牛肉份量都多,腸粉配上濃味沙爹醬係幾夾嘅。 🍹葡萄柚綠茶Crossover「浩茶」,綠茶味出,葡萄柚味都平衡到,如果有真果肉會更開心。📍地點:旺角廣華街38號地舖#hk #hkfood #hkfoodie #yummy #hongkong #followme #followmetasting #油麻地探店 #油麻地美食 #油麻地探食 #旺角探店 #旺角美食 #旺角探食 #肉餅飯 #沙爹牛肉 #炒腸粉 #金飯館 #goldenbowl@goldenbowl.hk
👩🏻‍🍳金飯館貳·零 肉餅·焗飯🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻

🍽️黑松露墨魚肉餅飯
黑松露醬滿滿舖係肉餅上面,香味撲鼻而來,已經令我食慾大增。

🍽️ 沙爹牛肉炒腸粉
牛肉份量都多,腸粉配上濃味沙爹醬係幾夾嘅。

🍹葡萄柚綠茶

📍地點:旺角廣華街38號地舖