2019-02-22 78 浏览
將一間中藥材店舖,活化成一間咖啡店,既可保留傳統,將香港的情懷保留下來,呢個Idea令我相當欣賞👍🏻淨係個門面都已經值得一讚,唔知道仲以為真係藥材舖😬門口呢兩張木櫈仔,算係外賣嘅位置,但係我就見好多客人都會喺度打卡影相👍🏻裏面呢排百子櫃,變咗餐廳沖滌咖啡的地方,好有特色,更加有一種時光倒流的感覺😍細看牆上的擺設,應該都是一些懷舊及保存下來的歷史文物🤗大和堂的金漆招牌,就高高掛在正中央的位置,坐在這裏,感覺悠閒寫意,非常放鬆😍他們還有提供的不同類型蛋糕🍰,喺呢度嘆下咖啡☕️,食件餅,Hea下抖下應該唔錯!嚟到呢度當然主打要嘆下咖啡,好有水準,拉花到家,講緊都係三、四十元一杯,咁嘅環境,非常抵😬特別推薦佢哋招牌大和堂咖啡☕️再order多兩個健康輕食,無論賣相和製作都OK,況且價錢都唔貴,服務員態度亦很有笑容,仲有不少外國人遠道而來👍🏻香港人生活忙碌,有時間真係要休息下,放空一下,充下電⚡️然後先至再搏殺,咁先至係香港精神💪🏻
細看牆上的擺設,應該都是一些懷舊及保存下來的歷史文物🤗