2022-08-23
今日接男朋友放工,順便探索下觀塘嘅美食見到呢間台灣野裝修好清新,野食選擇都幾多,仲有啲幾創新既菜式😍無辣鹽酥脆炸雞係近排食過最好味既鹽酥雞,雞皮炸得好脆,同埋調味,好香又惹味,最重係炸皮唔厚,入面雞肉熟得黎又保持夠嫩滑😋😋 有一件係雞胸位,另一件就係雞髀同雞翼位,雖然好邪惡,我都忍唔到食左大件果舊,仲食晒啲炸雞皮🥲 另外仲配左一大配滷肉飯,飯係珍珠米,加埋香甜既滷肉,真係惹味岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包 配蒸刈包另一款都係邪惡😈但又係好好食,半肥瘦嘅豬肉上碟擺得好靚,件件切得差唔多,肥瘦分明,外皮輕輕烤過,半焦香,配生菜、刈包同皮蛋醬,配搭新鮮,皮蛋醬減輕左豬肉嘅油膩,突出左生菜嘅新鮮同埋刈包香🤤最後仲叫左兩杯野飲,點少得奶茶同奶蓋呢,可以揀無糖或小糖😚我幾鐘意乳酪芝芝愛玉水蜜桃,水蜜桃味清新,有好多愛玉,唔會太甜,推介
無辣鹽酥脆炸雞
岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包 配蒸刈包