2020-02-06
今天和同事工作後.他們說想找地方食下串燒.傾下計. 同事就提議去大鴻輝對面內街的一間居酒屋.🍅冷番茄 💰 40番茄去左皮.好新鮮生番茄😋南瓜蓉醬汁底配上其他醬料.酸酸甜甜👍🏻十分開胃🥰無負擔既前菜🥔忌廉薯餅 💰30黎到居酒屋梗係要食個忌廉薯餅過下口癮.超熱超creamy.🍗鳥唐揚(炸雞)💰58雞皮十分脆口.不是那種厚粉炸過的香脆.配上生洋蔥.口感特別.雞肉亦不會燒得過老.🍢牛舌 💰40厚度適中.加少少黑椒.牛味已經十分突出.唔需要加太多醬料都食到既牛味.👍🏻🍢鹽燒雞胸軟骨 💰32本身淨食雞胸口或雞軟骨都會覺得差d😋但原來擺埋一齊食.係甘好咬感👍🏻只係用普通黑椒都好夠味.🍢豬大腸山葵燒 💰22⭐️推薦⭐️呢個震驚到我🥰點解居酒居會有我心愛豬大腸出現.芥末醬香濃.同出面好稀既芥末醬完全不同🥰係米自己磨嫁?🍚蟹膏海鮮炒飯 💰108⭐️必食炒飯夠乾身.每甜粒飯都有咬勁.用料亦十分新鮮👍🏻蝦是新鮮的十分爽口+很大隻.帶子及魷魚都爽口彈牙👍🏻新鮮😋本人十分熱愛海鮮.對於海鮮炒飯中能用新鮮材料的店舖表示十分欣賞👍🏻 還選用日本珍珠米😻總結:店鋪職員不多.但十分勤力和有禮.睇得出用心經營.是值得支持的本地
他們說想找地方食下串燒.傾下計.
同事就提議去大鴻輝對面內街的一間居酒屋.
🍅冷番茄 💰 40
番茄去左皮.好新鮮生番茄😋
南瓜蓉醬汁底配上其他醬料.
酸酸甜甜👍🏻十分開胃
🥰無負擔既前菜
🥔忌廉薯餅 💰30
黎到居酒屋梗係要食個忌廉薯餅過下口癮.超熱超creamy.
🍗鳥唐揚(炸雞)💰58
雞肉亦不會燒得過老.
🍢牛舌 💰40
厚度適中.加少少黑椒.
牛味已經十分突出.唔需要加太多醬料都食到既牛味.👍🏻
🍢鹽燒雞胸軟骨 💰32
🍢豬大腸山葵燒 💰22
⭐️推薦⭐️
🍚蟹膏海鮮炒飯 💰108
⭐️必食
炒飯夠乾身.每甜粒飯都有咬勁.
用料亦十分新鮮👍🏻
蝦是新鮮的十分爽口+很大隻.
帶子及魷魚都爽口彈牙👍🏻新鮮😋
總結:店鋪職員不多.但十分勤力和有禮.睇得出用心經營.
是值得支持的本地小店👍🏻