❣️新餐廳推薦 呢個天氣最啱食燒肉了🤣新開張嘅店首先最大嘅優點就係非常乾淨企理 有4人卡位 中間有張大長枱for多人聚餐 食物價錢好合理 飲品都只係$20至$30左右 私心推薦梅酒梳打🤣食物打卡吸晴且有質素❤️‼️午市75折 請自行再查詢餐廳🏠大阪城和牛五點盛合$338先附上檸檬海鹽 燒肉汁 辣麵豉打卡一流嘅三層大阪城造型 有五款唔同和牛部位 頂層係和牛磚塊 和牛油香十足 中層牛肋條 底層和牛三角腩 另外一碟係特級厚牛舌同牛五花 爽彈牛舌有咬口我最鍾意嘅就係牛肋條同埋牛舌 燒完變得香脆有嚼勁 牛味濃牛五花我覺得肥膩咗啲啲 怕油膩嘅話 可以叫四點盛合 平少少$298 冇咗牛五花🔥殿堂湯漬A4和牛薄片$98視覺同味覺嘅享受 會先係你面前用火槍輕輕炙燒 帶出和牛油脂香 和牛非常軟嫩再浸入大蜆昆布湯 平衡左油膩感 同行朋友話飲完唔口渴 感覺上冇加味精❣️🐮刺身和牛他他$138將蛋汁 生牛肉同蔥菜撈勻 生牛肉變得更香滑 再將紫菜烤一兩秒至脆身 捲上青蔥同Wasabi 清新開胃 好好食❣️🥃冰釀梅酒梳打$30非常抵飲 酒味夠 又唔會太甜❣️🍜大蜆冷麵$52如果想食澱粉質嘅話 建議大家食冷麵 食完濃郁燒肉 需
食物打卡吸晴且有質素❤️

🐮刺身和牛他他$138

🥃冰釀梅酒梳打$30
非常抵飲 酒味夠 又唔會太甜❣️

🍜大蜆冷麵$52
如果想食澱粉質嘅話 建議大家食冷麵 食完濃郁燒肉 需要冰涼解膩一下❣️

🍦辣紅油脆脆雪糕$28
呢款雪糕好搞笑 雲呢拿雪糕上面加咗辣油同埋脆脆 微微麻辣口感 只係會令你喉嚨有少少感覺 可以一試