2009-07-07
剛頭痛和一班舊同學where to go for gathering,睇到頭條日報勁推介就試吓,地點係有dd 新,但好在我男友是紅墈區地膽 ,附近的$4一個鍾露天停車場仲好近好方便添!環境好好,一行6人被安排在落地玻璃窗旁的位置,直望酒店園林美景,一句良晨美景,知己相聚,人生幾何! 酒店的自助餐一般超過$300,本小姐當然付得起但無奈胃口細好難回本,這兒星期六日晚的自助餐大人$238,價錢ok雖然無大堆頭但睇得出花很多心思,用料靚和很多即叫即製的counter!是晚自助餐紅蟹夠大隻,多肉鮮甜,帶子和三文魚剌生和生蠔(細細隻特別鮮甜的)好新鮮即場打汁的Caesar Salad和牛肉他他 有高級扒房風範即叫即炒意大利粉,好味男友反傳統叫了一碗平凡的車仔麵,但牛肉有驚喜,街邊車仔麵邊樹有咁靚的牛肉你吃? 小女子隨即叫多兩碗越式生牛肉湯,湯靚牛肉靚,好味其實仲有好多美味的食物,例如見到個黑蚊蚊的印度廚師就知即烤的印度薄餅配咖喱一流, 舊同學仔大S就為印度廚師神暈顛倒(緊係講他的出品啦); 我都話要留肚食甜品,我醃尖大師是正宗甜品女王,oh my god! 餐廳竟用上比Haagen-Dazs高
是晚自助餐
即叫即炒意大利粉,好味
小女子隨即叫多兩碗越式生牛肉湯,湯靚牛肉靚,好味
其實仲有好多美味的食物,例如見到個黑蚊蚊的印度廚師就知即烤的印度薄餅配咖喱一流, 舊同學仔大S就為印度廚師神暈顛倒(緊係講他的出品啦); 我都話要留肚食甜品,我醃尖大師是正宗甜品女王,oh my god! 餐廳竟用上比Haagen-Dazs高貴的Movenpick雪糕,即刻為這個自助餐加分,仲有即煮橙酒煮班戟和即焗waffle,…..好完美的終結!