2018-12-26 90 浏览
平時好少入沙田新城市,怕人太多,噢,周圍都係人,嚇死寶寶喔!今次見去開附近,就揀間食店食個快嘅晏畫飯!亞蘇爾門口人唔算多,但都等左一陣子,要俾啲耐性!個餐牌精美,睇圖都覺得好多嘢都好食喎!lunch都係食輕啲就算,點左個蝦子松露意大利麵同葡腸豬肉伴煎蛋!首先來嘅係葡腸豬肉伴煎蛋配白飯,佢將類似臘腸嘅葡腸、豬肉同冬菇切粒,連芫茜炒,幾香口同惹味,非常好送飯喎!連埋隻蛋,賣相再加分!如果廚房可以幫你撈埋做炒飯會更加perfect!而個蝦子松露意大利麵都好驚喜,個汁好creamy,配料又多,加埋黑松露突顯高檔,又將蝦子加入意粉,令每一條意粉都有蝦子,食落去層次更高!雖然同卡邦尼有啲似,但真係覺得好味喎,比平時食嘅卡邦尼更好味喔!
亞蘇爾門口人唔算多,但都等左一陣子,要俾啲耐性!

2018-12-23