2018-11-04 121 浏览
最近老公带猪去左间叫Infinity workshop cafe食饭,就喺旺角登打士街,位置都几方便就脚。好喜欢入门嘅木质招牌,简约但带个性。餐厅内里灯光唔算光猛,几有情调,好有一种处身于韩国cafe嘅感觉,劲正。里面超级凉爽,好彩猪有著外套姐。座位宽敞,一边系bar枱,柜放入唔同嘅摆设,文青格调,几适合拍照打卡。另一边系玻璃格仔柜,放左唔同美容产品寄卖。厨房𠮶边就放左唔同胡桃夹子嘅玩具士兵😍感觉好好,未开始食都已变系咁影相。老公叫左个鸡翼,沙律,意粉同burger。原本谂住唔够食,点知原来d份量都几多下,个蜜糖鸡翼系一开二,喜欢呢个单骨鸡翼,食得好方便。鸡翼新鲜炸起,热辣辣又脆卜卜,鸡翼面淋上蜜糖,甜甜地,好好食。香辣肠烟肉炒意粉,猪唔系咁钟意食炒粉面,因为怕油腻,但呢个炒意粉干身唔会油淋淋,意粉有咬口,带有番茄香味,味道方面,先有酸味,稍等一阵,辣味涌出黎,非常惹味,一口又一口,完全食唔停。招牌汉堡配扭扭薯条,大啡菇嘅香浓菇汁同免治和牛相当诱人,肉质好juicy,配烤到香香脆脆嘅面包同芝士,烟肉,番茄等等一齐食,仲有特别调制嘅酱汁,味道非常滋味。再加炸得香脆又热辣辣嘅扭扭薯条,满足

蜜糖鸡翼

香辣肠烟肉炒意粉

招牌汉堡配扭扭薯条,大啡菇嘅香浓菇汁同免治和牛相当诱人,肉质好juicy,配烤到香香脆脆嘅面包同芝士,烟肉,番茄等等一齐食,仲有特别调制嘅酱汁,味道非常滋味。再加炸得香脆又热辣辣嘅扭扭薯条,满足感极大。

招牌汉堡配扭扭薯条

净食个招牌汉堡都已经有d饱,点知呢个时候就黎左个超大碟嘅大虾带子青苹果沙律,沙律菜好新鲜,食落口好爽脆,配上黑醋汁更加开胃,仲带有黑松露嘅香味,估计用左黑松露橄榄油,所以非常香,仲几健康。大虾有成只手掌咁大,虾肉好厚身,亦好爽口,而带子都煎得唔错,不过真系太大碟,食唔晒。

大虾带子青苹果沙律

Cafe野饮选择非常多,纠结紧三眼仔green tea milk好定拉花latte呢?但d特饮都好特别,全部都系童话故事嘅名,小红帽,灰姑娘,玩具兵,维尼小熊,好吸引,所以改名呢家野,又真系好重要嘅。

最后我地叫左个长发公主,有样有内涵,粉红色,充满少女心。士多啤梨配埋蜜桃,味道清新,带酸甜,沙冰浓厚,果味好香。

长发公主

另外因为超想饮水果茶,叫左杯美颜水果冰茶。加入左橙汁调制,橙味清新,配合冰茶,中和果糖浓度,饮起上来淡淡清香,舒服好refresh。

美颜水果冰茶

蜜糖鸡翼