2016-03-05 374 浏览
屋企楼下新开咗间海鲜煮气石锅,早两日见好多人食,钟意食海鲜嘅我一于约埋朋友试吓啦!我哋一行10人去到,感觉间店舖好舒适,装修好grand地方仲好阔落仲有几间独立房,每间房有电视预先book咗位,所以预留咗间房比我哋。间房都好大,10个人坐落之余仲好松动,间房仲有露台,露台仲有枱櫈,几个朋友喺度吹水真一流食物方面,先嚟个小食酱爆蚬肉,有蚬肉外仲有九菜同菜甫,非常野味,食完一碟再柯打多碟 另外点了一口牛,味道几好,咬落去好松软。 而另一款熟食士多啤梨生炒骨,呢个真系好好味,佢味道唔太酸又唔太甜,味道刚刚好,生炒骨好脆口,个个赞不绝口 之后就嚟个象拔蚌同𫠒红鱼刺生,一食落口极之新鲜极之甜,值得一赞 𫠒红鱼鱼身就用椒盐做法嚟煮,非常好味,又香口又松脆,简直一流 石锅粥底拣咗瑶柱、淮山粥底 海鲜就柯打了虫草花红枣鸡,鸡肉入晒味,加上虫草花嘅香味 龙虾好新鲜,肉质弹牙 珍珠蚌好大只好多肉 带子超大只超甜,食落啖啖肉 龙趸超新鲜,味道腌得啱啱好 最后嚟个虾,生猛又爽口 最后食碗集合所有新鲜食材精华而成嘅靓粥,甜到唔使调
地方仲好阔落
仲有几间独立房,每间房有电视
酱爆蚬肉
另外点了一口牛,味道几好,咬落去好松软。
一口牛
士多啤梨生炒骨
象拔蚌𫠒红鱼刺生
椒盐𫠒红鱼

石锅粥底拣咗瑶柱、淮山粥底
海鲜就柯打了虫草花红枣鸡,鸡肉入晒味,加上虫草花嘅香味
虫草花红枣鸡
龙虾好新鲜,肉质弹牙
珍珠蚌好大只好多肉
带子超大只超甜,食落啖啖肉
龙趸超新鲜,味道腌得啱啱好
龙趸
最后嚟个虾,生猛又爽口
最后食碗集合所有新鲜食材精华而成嘅靓粥,甜到唔使调味都非常之鲜甜
今餐总括嚟讲,好味同新鲜,真系十个赞
2016-03-05
象拔蚌𫠒红鱼刺生
椒盐𫠒红鱼
虫草花红枣鸡
龙趸
  • 𫠒红鱼两食(刺身+椒盐)
  • 龙虾