2022-06-06
開左一段時間, 一直都未有機會試, 終於可以梳乎一晚~😳有2層間隔, 感覺都幾有情調, 揀左室內來一個舒適西餐唔單止裝修靚, 呢度食物都幾吸引! 而且多選擇, 行FUSION 特色前菜一定要試西班牙紅蝦薄切🦐~超考刀工的菜式, 擺盤精緻, 薄切西班牙紅蝦加上黑醋魚子及欖油魚子, 能突顯紅蝦的鮮甜味道及柔滑口感火灸赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 ✨2隻大大隻既火炙赤蝦, 淨睇賣相已經被吸收住了😍😍😍赤蝦燒得剛剛好, 有灸過既香口, 仍有蝦隻本身既鮮味彈牙感特別想提赤蝦蝦膏真係極多, 濃濃的一咬下去即唧出來, 漿口的蝦膏極難忘~🤤Risotto 表面比creamy 濃郁的海膽醬包住, 軟滑得黎又帶點煙韌, 食落仲有帶住櫻花蝦既蝦味, 多一種𡁻頭, 所有材料精華皆在其中, 值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻食得西餐當然要有牛扒~🐮雖然是晚無牛冧上蓋扒, 但亦有特別的牛板翼扒, 出面比較少見到, 一定要試試佢啦牛板翼扒為梅花肉中心部分, 屬牛隻珍貴部位, 油花豐富, 建議3成或5成, 隊長B就揀左要5成非常柔嫩, 基本上都做到5成效果, 牛味濃厚, 配合煙薰海鹽及香草牛油, 牛味更為出眾😋配菜揀左普羅旺斯燴菜
有2層間隔, 感覺都幾有情調, 揀左室內來一個舒適西餐
前菜一定要試西班牙紅蝦薄切🦐~
火灸赤蝦海膽醬櫻花蝦意大利飯 ✨
2隻大大隻既火炙赤蝦, 淨睇賣相已經被吸收住了😍😍😍
赤蝦燒得剛剛好, 有灸過既香口, 仍有蝦隻本身既鮮味彈牙感
食得西餐當然要有牛扒~🐮
配菜揀左普羅旺斯燴菜, 好似食緊羅宋湯甘, 香甜十分
飲品要左小店雜果賓治及荔枝凍檸梳打, 2杯都好fresh, 一呷暑氣全消,酸甜適口,更可解膩~令全餐更添滿足!🍹