2015-10-04
我一向都好鍾意食韓燒, 前排我都介紹左校長燒肉。加上又近我住既地方,所以我就跟朋友再去食下。我地大概7點10分到,出面已經排緊長龍,準備等晚市一開就入去食~如果會遲黎又唔想等既話最好打個電話拎位先。等左10分鐘左右我地就入得去食野。黎得呢度更係要試下佢個刺身同蠔任食,所以我地升級左加$58。入到去拎野食,發現佢食物既種類都幾多下,有牛柳粒、餃子、蒜蓉金菇。有肥牛、羊架、帆立貝,龍利柳等一般韓燒有既野,仲有一d熟食同炸物。好喇,開始拎野食燒! 我地拎左牛柳粒,雞翼。肥牛金菇卷同雞腎,呢一d肉類黎燒住先。佢地有牛油紙提供,唔會咁易燒燶。如果張紙燶左既可以要求店員換。燒野既任務就交比朋友,係呢個時候我更係出去拎返d刺身同生蠔食。刺身每次每款只可以拎3件,我就拎左帶子,三文魚同甜蝦。刺身都幾好食,好新鮮!到重頭戲! 生蠔任食! 每人每次可以拎兩隻,所以我一次可以拎4隻。呢度得三隻,係因為我隱唔住食左一隻,d蠔好大隻,而且又新鮮,加埋檸汁同生蠔醬,味道一流,我同朋友一共食左4碟。食食下突然有個店員哥哥拎住個盒行過黎,叫我地申手入個盒度,原來係有得抽獎。好可惜我地只係抽中左阿根庭大紅蝦,如果抽中皇
加上又近我住既地方,所以我就跟朋友再去食下。
如果會遲黎又唔想等既話最好打個電話拎位先。
加埋檸汁同生蠔醬,味道一流,我同朋友一共食左4碟。
原來係有得抽獎。好可惜我地只係抽中左阿根庭大紅蝦,如果抽中皇帝蟹就好。
食物種類多,而且服務員既態度好友善,仲有得玩抽獎,下次有機會可以再黎!