2018-09-25 775 浏览
我朋友話最近mk 開左間新既港式餐廳。身為港式餐廳既fans 點可以唔試下。 餐廳設計好懷舊。泰式鹽焗乞兒魚乞兒雞就聽得多,乞兒魚我真係第一次聽。 成條魚一開始比d 鹽包住左,跟住餐廳會比枝鎚整碎d 鹽。魚皮完全同魚肉分開,所以好容易就夾到d 魚肉,同埋魚骨唔多,所以岩晒我呢d 甘懶既人。xdd魚肉好滑,另外又唔會好咸,但又好有味。另外餐廳會提供埋呢個青色既醬比你配埋魚黎食。我自己就鐘意唔用醬,比較原汁原味。 鐘意食魚既朋友可點黎試試!!鮑魚既口感同平時食開既好唔同,好好食。我本身唔鐘意食豬紅,但呢個辣辣地幾惹味。 屋村三寶 (豬生腸+鴨腎+墨魚)另外三寶會配埋芥茉醬同甜醬比你,我覺得2個醬撈埋好味d 住家老火湯好甜好好飲,又唔油,而已又唔無味精味同一d 都唔咸。同埋d湯渣 仲好有味,好好食。古法脆麻花我之前食過d 脆麻花都好厚同埋好甜,但呢個一d 都唔厚,同埋甜度岩岩好,唔會好甜。香芒黑魚子大蝦蛋白杏仁茶好香杏仁味。同埋蛋白好有口味!!咸肉野菌炒雜菜清清既雜菜配上咸肉,真係絕配!!

餐廳設計好懷舊。

泰式鹽焗乞兒魚

乞兒雞就聽得多,乞兒魚我真係第一次聽。
成條魚一開始比d 鹽包住左,跟住餐廳會比枝鎚整碎d 鹽。

魚肉好滑,另外又唔會好咸,但又好有味。

鐘意食魚既朋友可點黎試試!!

鮑魚既口感同平時食開既好唔同,好好食。

我本身唔鐘意食豬紅,但呢個辣辣地幾惹味。

屋村三寶 (豬生腸+鴨腎+墨魚)

另外三寶會配埋芥茉醬同甜醬比你,我覺得2個醬撈埋好味d

同埋d湯渣 仲好有味,好好食。

古法脆麻花

香芒黑魚子大蝦

蛋白杏仁茶

好香杏仁味。

同埋蛋白好有口味!!

咸肉野菌炒雜菜

清清既雜菜配上咸肉,真係絕配!!

2018-09-25