2019-05-25 1013 浏览
去湾仔金源小馆,无论系lunch定dinner。Book咗台都好,都必定要等位。大概等咗15分钟,三位嘅我哋,要同另外两位素未谋面嘅食客搭台。晚餐嘅餐牌,同午餐其实系一样。当然一定要叫山东烧鸡啦,其实我朋友系唔食蒜。老板二话不说,就冧咗啲蒜汁。啲鸡好滑,水准依旧。但如果系热的话,就会加分好多。无几耐,镇江骨就出场啦。如果你需要碟𩠌捞饭,你一定要叫佢。食过金源咁多次,第一次叫上抽虾。味道好好,但啲虾嘅质数就差咗啲啦。雪藏虾,如果系新鲜虾,或虾碌,一定会好好多。最后就系啫啫芥兰煲。个煲内,有新鲜鱿鱼,所以好惹味!最后,老板仲送咗每日新鲜做嘅豆腐花嘅我哋叹。都系个句,如果系热的话。会高分啲罗。总结嚟讲,系间值得推荐嘅广东小炒店。