2021-10-10
逢星期日都會去新蒲崗,平時多數係mikiki搵食。今日試下呢間期待已久嘅窩子, 1點4去到門口,已經排咗一條龍,入去攞飛之後繼續等,等咗超過30分鐘, 到兩點終於有得食了。 裏面其實唔多位,有啲2人坐咗4人座位,所以喺出面都等得比較耐,限時75分鐘。一路等緊嘅時候都搵下有啲咩推介,好多人推薦呢個 慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治,平時好少食鹹嘅窩夫 ,都想試下佢有咩特別。落單之後十分鐘就上菜啦。 發覺餐廳嘅抽氣系統麻麻地,每次一煮嘢食就好大嘅油煙味,如果可以改善就好啦。♡慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治♡窩夫外脆內軟,好厚身。慢煮豬腩肉有點鹹,要配埋窩夫先中和返。不過手撕豬腩肉又唔覺得好肥,呢個配搭都幾特別。 下次要試下甜嘅窩夫先。♡假日早餐♡餐牌係無寫有啲咩,原來都好豐富。中間好大份炒蛋,仲有啲熱氣飄出嚟添,好新鮮。煙三文魚份量超級多,一點都唔吝嗇,覺得好抵食 不過三文魚冇乜油脂,煙燻三文魚味好重。多士都好脆,中間有啲果仁同提子乾,口感豐富。乳酪係無甜味,啱哂我,裏面加埋啲脆脆嘅麥片,幾好味。 大啡菇嘅菇味好重,好juicy。腸仔唔係普通嘅廚師腸,係德國腸仔,外皮脆,唔會好鹹,不錯。沙律同埋秋葵都好
♡慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治♡
♡假日早餐♡
餐牌係無寫有啲咩,原來都好豐富。中間好大份炒蛋,仲有啲熱氣飄出嚟添,好新鮮。煙三文魚份量超級多,一點都唔吝嗇,覺得好抵食 不過三文魚冇乜油脂,煙燻三文魚味好重。多士都好脆,中間有啲果仁同提子乾,口感豐富。乳酪係無甜味,啱哂我,裏面加埋啲脆脆嘅麥片,幾好味。 大啡菇嘅菇味好重,好juicy。腸仔唔係普通嘅廚師腸,係德國腸仔,外皮脆,唔會好鹹,不錯。沙律同埋秋葵都好新鮮。 呢個份量都幾抵食。