2020-11-25 4332 浏览
呢排天气开始冻,就想食d暖笠笠既野♨️今日我地就book左呢间有米芝连既韩国餐厅。叫左一份炸鸡🍗、节瓜韮菜饼🥒、同埋今日重点:海鲜火锅加自制面🍲一开始先黎炸鸡,仲上埋前菜,我最钟意前菜既鱼干仔配花生,好香鱼味👍🏻炸鸡除左配芥末酱,仲配左个豆瓣酱(微辣),几特别,系第一次咁样食!然后节瓜韮菜饼煎得香口,韮菜唔会太浓,味道岩岩好!而海鲜火锅更加系令我十分惊喜😍一开始都系好似平时咁上左个汤,然后即边再放d未熟既配料。咁好自然咪自己等煲汤滚,然后好似平时打边炉咁碌野食!但个侍应姐姐一见到我地咁做就即刻停止我地,原来佢会由头到尾帮哂我地碌,碌完再加调味粉,例如黑椒、辣椒咁(本身汤底都有味),最后仲会平分两碗比我地😍😍👍🏻👍🏻我地本身以为d海鲜一早放,煮完会老,点知又无㖞!有带子、青口⋯⋯个自制面都几好味,连埋d汤食好暖胃👍🏻大满足!系OpenRice 订枱仲有9折!所以食到咁饱都系每人200几蚊左右🥰
呢排天气开始冻,就想食d暖笠笠既野♨️
今日我地就book左呢间有米芝连既韩国餐厅。

然后节瓜韮菜饼煎得香口,韮菜唔会太浓,味道岩岩好!

2020-11-24