2021-10-28
🍽鰹烏冬▫️呢間𝙱𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔咗好耐,難得出開觀塘就決定要去食啦~唔係講笑,我個手打冷烏冬真係幾出色🤤🤤已經決定咗要回頭再食🤤▪️✨醬油冷烏冬配金菇肥牛卷($𝟾𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)👧🏻冷烏冬明顯比湯烏冬有咬口🤤醬油拌好嘅冷烏冬加上蔥花海苔再加檸檬汁(個人覺得檸檬汁係個精粹!🍋)好𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑!如果有少少𝚠𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒應該會仲正🤣金菇肥牛卷好多汁,份量都好足,有成𝟼舊咁多,性價比幾高!下次要再返嚟試埋個綠茶冷烏冬同骨附雞先🤤▪️鰹魚清湯烏冬配天婦羅($𝟿𝟸, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)👦🏻鰹魚湯好清甜,無好多地方飲到嗰隻死咸,飲唔出有味精,烏冬仍然有咬口。天婦羅有五嚿,算係好多。而且仲有出面天婦羅比較少見嘅多春魚同不知名魚肉兩嚿,食落香口又唔算太油,唔錯特別要讚係件天婦羅蝦,好大隻,咬落去好脆身,蝦肉都好有鮮味▪️流心蛋(+$𝟷𝟹, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶) 正正常常,過下口癮~
▫️
呢間𝙱𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔咗好耐,難得出開觀塘就決定要去食啦~
唔係講笑,我個手打冷烏冬真係幾出色🤤🤤
已經決定咗要回頭再食🤤
特別要讚係件天婦羅蝦,好大隻,咬落去好脆身,蝦肉都好有鮮味
▪️流心蛋(+$𝟷𝟹, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)
正正常常,過下口癮~