2022-08-18
這間公車泰國餐廳位於元朗西菁街,係一間地下店舖,店面環境坐著感覺寬鬆舒適😙,我覺得都幾好🤔!.泰式豬頸肉 $88呢一款豬頸肉賣相睇得吓🤔,色香味俱全,食到入口散發香噴噴香燒味😙,肉質口感爽而腍口味道十足😋,配埋佢嘅自家製醬汁更加好食,醬汁帶有小小辣口而味道夠哂惹味😋,我覺得真係好正👍!.辣椒膏炒青口 $128呢款炒青口賣相色澤好吸引🤔望著都好想食🤤,好有泰式風味😙,配料有洋蔥、青椒、紅椒、香茅同埋D辣椒膏夠哂惹味,佢嘅青口大大隻肉質嫰口味道鮮味😋,同時沾滿D汁液更加好味!.泰式黃咖喱雞肉配白飯 $55呢一碗黃咖喱賣相色澤味道好有泰色風味😙,雞肉肉質大大件都好腍而嫰口又有咬口,而每一件雞肉索滿汁液味道十足😋,佢嘅汁液夠哂濃郁香口😙都唔覺得辣🤔!.泰式菠蘿雞絲炒飯 $42呢一碟雞絲炒飯望著色澤好似好正🤔,係用咗雞絲、菠蘿、青瓜、肉鬆而製,佢嘅飯粒粒軟硬適中又有口感,食到入口味道都好特別😋,又帶有咖喱香😙之中有別的味道,配埋菠蘿粒同埋D肉鬆咸咸甜甜食味道都唔錯,加埋D雞絲又有咬口三者都好夾口!.泰式奶茶 $2泰式珍多冰$8呢兩杯泰式飲品好有泰式風味🤔,奶茶味道比起港式奶茶味道都好濃厚😋好香😙
泰式豬頸肉 $88
辣椒膏炒青口 $128
泰式黃咖喱雞肉配白飯 $55
泰式菠蘿雞絲炒飯 $42
泰式奶茶 $2
泰式珍多冰$8
呢兩杯泰式飲品好有泰式風味🤔,奶茶味道比起港式奶茶味道都好濃厚😋好香😙,珍多冰椰汁味道重😙,加埋一條條珍多軟綿綿滑叨叨甜度恰恰好😋,有得飲有得食!