值得回味的母親節大餐😋 crystalhc等级12022-05-081K 浏览 关注 是日一年一度母親節,當然要帶媽媽食餐好啦~聽朋友介紹近日旺角開左間新飯店,雖然價錢唔平,但環境舒適、食物屬水準之作,於是膽粗粗去試下~一行五人食完,又真係好食喎😋,仲要服務好好!👍🏻呢個超好食!柚子醬味道剛剛好,加上嫩滑帶子及底下的脆多士,真係好夾👍🏻熱辣辣出爐,出色之作!比起香焗鵝肝和牛酥 ,呢個更得我歡心!好香鵝肝味,同和牛好夾,外皮香脆!味道都唔錯,多汁!不得不說,呢到d點心整得出色,所有餃皮晶瑩剔透!呢個松露味香,不錯!皮薄餡靚,size算大,蝦彈牙!可能我鍾意荀,如果有荀就更happy~湯味道濃郁,餡味豐富,做得唔錯!雖則話BB鮑,但其實唔算好細隻,夠彈牙!燒賣好味!呢個好味到不得了…個皮炸到好脆,牛腩好香好嫩,仲要配個咖哩汁,出色之作!👍🏻自家製豆腐整得好香,食得出好新鮮;上面更有紫菜,好特別!呢個餸食得好舒服!飯店母親節有活動,仲送左盆花俾媽媽回家種,兼為我地一家影即影即有,攝埋落相框送俾我地留念,十分貼心❤️總的來說,餐廳裝潢好有復古氣息,連埋餐具嘅揀選,睇得出好用心配搭過,而且坐得舒適,適合與親朋共聚談天。食物用料、質素、外觀佳;至於員工服務亦不錯,笑容滿面,又會主動幫手👍🏻今餐氹得媽媽好開心,俾到我地一家有開心嘅回憶,媽媽回家仲可以慢慢種花🤣~之後會再幫襯!😊以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享值得回味的母親節大餐😋 九龍飯店 https://s.openrice.com/QrLT0lif200检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食推介美食柚汁煎帶子松露水晶雜菌餃鮮蝦餃香焗鵝肝和牛酥姬松茸瑤柱海皇灌湯餃原隻BB鮑燒賣特色脆皮澳洲和牛腩蟲草花金湯自家豆腐香脆鮑魚雞粒酥京式鮮肉小籠飽用餐日期2022-05-08用餐途径堂食人均消费$380 (午餐)庆祝纪念母亲节