2012-01-19 15 浏览
新開冇幾耐, 店舖環境上都舒服. 試新野心態去.去到都好多人o係門口等, 但係有分2 種飛, 一種係 1-2 人, 另一種係 3 人以上.1-2 好大機會會坐 counter 位(即係冇對坐)3 人亦有機會坐counter 位, 但可以轉坐卡位 (相對要等耐d)4 人以上多數都係坐卡位 or sofa 位.雖然門口多人等, 但好快有位 (我地係2 位) 坐 counter 位.menu 內有好多食物選擇, 心大心細, 眼闊肚窄. 當我地見到甜品有新地但下面亦有寫額外加錢換一個時, 問職員既時候.職員亦都好有禮貌, 細心解釋一下.到落 order 既時候, 我地叫左 滑蛋吉列豬扒丼, 咖哩牛肉焗飯, 芝士薯餅, 芝麻雞翼.落完之後, 職員亦有提示 滑蛋吉列豬扒飯 要等耐一d 時間, 約 20 分鐘左右.本人覺得有提食客會等耐d 有個心理準備會比較好, 所以好欣賞呢方面既細心.先黎芝士薯餅, 芝麻雞翼. 芝士薯餅外面好脆, 內裡有濃郁芝士. 好好味 芝麻雞翼又係脆皮, 雞肉唔會乾淨淨. 讚~再黎咖哩牛肉焗飯, 表層有香噴噴既焗芝士.入面牛肉唔係免治牛肉, 而係牛柳粒, 真係要讚. 咖哩係
新開冇幾耐, 店舖環境上都舒服. 試新野心態去.
1-2 好大機會會坐 counter 位(即係冇對坐)
4 人以上多數都係坐卡位 or sofa 位.

menu 內有好多食物選擇, 心大心細, 眼闊肚窄.

職員亦都好有禮貌, 細心解釋一下.
芝士薯餅 , 芝麻雞翼
先黎芝士薯餅, 芝麻雞翼.
芝士薯餅外面好脆, 內裡有濃郁芝士. 好好味

芝麻雞翼又係脆皮, 雞肉唔會乾淨淨. 讚~
咖哩牛肉焗飯
再黎咖哩牛肉焗飯, 表層有香噴噴既焗芝士.
入面牛肉唔係免治牛肉, 而係牛柳粒, 真係要讚.

咖哩係屬於小小辣既咖哩汁, 份量適中.
滑蛋吉列豬扒丼
最後滑蛋吉列豬扒丼, 一黎到, 外觀好好, 食物既外相已好吸引.
吉列豬扒最怕係硬到死, 但呢度整得好好, 豬扒夠"林", 蛋夠多, 撈飯好好.

因為一入黎呢間到, 已睇中甜品, 所以點都要試一試啦.
宇治抺茶雪糕新地
宇治抺茶雪糕新地, 雪糕感覺似北海道牛奶味.
下面有雜果, 雜果部份稍為遜色.

食完呢餐, 已經想決定會再黎第2 次.
题外话/补充资料: 雖然門口總係好多人等, 係等候時間唔會太耐. =]
2012-01-14
咖哩牛肉焗飯