潮藝館

CHAO CLUB
2023-11-23 1360 浏览
见到 iSquare 开咗新餐厅,装修都唔错,特登lunch time 过嚟试吓Lunch hour 除咗可以叫 A la Carte 之外,仲有少少碟头饭同午市二人餐,第一次嚟食,店员推荐午市二人餐之后好快就上咗前菜 - 烤麸,第一次食暖嘅烤麸,几特别午市二人餐包括左:五颜六色嘅虾饺烧卖流心南瓜🎃点心,食落似煎堆鱼子酱冻鱼拼虾枣 - 个冻鱼唔错,值得再 encore,虾枣炸得好松脆因为个拼盘实在太好食嘅关系,又再特登叫咗一份冻乌头,好适合我呢啲懒人,啖啖肉沙嗲和牛煎肠粉 - 食落唔油腻,值得一赞之后食完好似意犹未尽,店员推介佢哋餐厅嘅狮头鹅,喺香港唔系好多地方可以食到狮头鹅,所以即刻order咗一份狮头鹅头颈,因为要解冻嘅关系,所以都需要等一段时间,不过唔紧要,慢慢食倾吓偈等咗大约半个钟左右,狮头鹅头颈终于搞掂,第一次喺香港食,估唔到有惊喜,个皮好似食紧花胶一样,下次决定叫多啲人嚟,可以食埋狮头鹅鹅片顺带一提,餐厅仲有一间可以坐到16人嘅房间,仲可以唱K

之后好快就上咗前菜 - 烤麸,第一次食暖嘅烤麸,几特别

午市二人餐包括左:

五颜六色嘅虾饺烧卖

流心南瓜🎃点心,食落似煎堆

沙嗲和牛煎肠粉 - 食落唔油腻,值得一赞

狮头鹅头颈

顺带一提,餐厅仲有一间可以坐到16人嘅房间,仲可以唱K