2016-05-11 1561 浏览
同事生日, 我地去左公司附近的Cafe 買左蛋糕同佢慶祝.呢間店好似每天都只係出三款大蛋糕啫, 賣完就冇. 而且每天的款式都好似係不定的, 經常行過見到都係唔同的款式. 但有一樣好奇怪的, 就係蛋糕櫃內的所有蛋糕都係冇名牌的, 呢樣就真係唔方便啦, 希望可以改善一下啦. 所以我地唯有在店員的推介和解釋下買左一個一磅裝的朱古力蛋糕. 而店員知道我地係買黎慶祝生日的, 佢都好貼心地問我地要唔要加個生日牌, 而且仲係即時寫上名字加上圖案的朱古力生日牌~蛋糕外型簡簡單單沒有太多繁複的裝飾. 外圍四周貼上朱古力片, 而蛋糕面只係有一粒士多啤梨 和 灑上橙黃漸變色的閃粉, 但都已經十分吸睛.一切開蛋糕, 裡面沖滿著朱古力的內涵. 軟軟的朱古力外層包住裡面一層層的朱古力慕絲 和 朱古力味蛋糕底. 一啖食落真係好鬆好軟好順滑, 而且朱古力味十分濃鬱. 最重要係甜度適中, 不會死甜!個人最害怕就係又實又硬, 食落又死甜嘅朱古力蛋糕. 所以呢個蛋糕在我心目中的分數都幾高, 值得再encore!
同事生日, 我地去左公司附近的Cafe 買左蛋糕同佢慶祝.

一切開蛋糕, 裡面沖滿著朱古力的內涵.
個人最害怕就係又實又硬, 食落又死甜嘅朱古力蛋糕.
所以呢個蛋糕在我心目中的分數都幾高, 值得再encore!
外卖自取
庆祝纪念