2016-09-23
好耐無去過outback啦 ! 記得最後一次係差不多一年前, 一年前都係去呢間OUTBACK,點知竟然有限時, 而且訂左位都係等得好耐, 所以放棄左聚會呢個地方。因為好掛住芝士薯條, 今日可以放得早就去食啦 ! 我記得係4日前打去訂位,原本諗住無位, 因為次次都係FULL BOOKING, 只靠WALK-IN.但今次竟然有位, 我又可以好準時6點半去到, 竟然無人等位, 而且入面仲有好多吉位,職員帶左我坐窗邊位, 留意到佢地的梳化都換晒, 所以坐得好舒服。睇下餐牌時, 發現原來尖沙咀自從彌敦道分店執左後, 係尖沙咀太興廣場開左分店,所以人流唔駛聚集係尖東店, 而且餐牌亦都轉左喎 !發現我地最愛的芝士薯條價錢平左一半 ! 但應該份量都會細一半啦 !最後我同朋友就點左以下食物 :芝士薯條 $48美國安格斯牛扒 (5成熟) $268 配菜選了焗蕃薯, 炸薯條, 凱撒沙律芝士白汁燒蝦寬條麵 $148先上黑糖包, 呢個真係無得頂, 好味到我地再叫多一次 ^^再黎一個 凱撒沙律, 芝士係一片片, 唔會係碎上,菜亦算係新鮮, 係食咁多熱氣野,點都要食下菜芝士白汁燒蝦寬條麵食左一啖之後發覺係辣, 雖然
所以人流唔駛聚集係尖東店, 而且餐牌亦都轉左喎 !
最後我同朋友就點左以下食物 :
芝士薯條 $48
芝士白汁燒蝦寬條麵 $148
先上黑糖包, 呢個真係無得頂, 好味到我地再叫多一次 ^^
點都要食下菜
醬汁夠濃夠多, 令每條寬條麵都充醬汁, 好好入口. 蝦亦好大隻, 好鮮 !
美國安格斯牛扒
負責我地枱的侍應都有叫我地快D食, 怕牛扒凍左無咁好食.
牛扒唔沾汁已經好好味, 好重牛肉味, 加上生生地入口好易溶.
焗蕃薯
焗甜蕃薯簡直係一個中和味道的食物
芝士薯條
可惜太細盤, 好快已經食晒 ! 叫多盤又好似太多啦 !
今次除左感覺食物質素好左之外, 侍應亦會主動添水, 又唔會催你走, 下次試埋太興廣場個間先 ^^