2019-03-10 69 浏览
今日同老婆撐枱腳, 老婆話想食喇沙, 當然無得 say no 啦, 即刻上網 search 下附近邊到有,揾到間未食過既「 南洋麵屋 」。晚飯時間,餐廳都幾多人。一坐底即刻揭開menu睇睇先,食物款式唔少, 價錢經濟實惠。本來想叫個小食拼盤,  有蝦餅, 春卷, 炸雲吞, 雞翼, 樣樣有, 好豐富, 不過得2個人, 又怕食唔哂....最后叫左老婆指定既喇沙, 蒜香牛油雞翼, 肉碎生菜包, 涷泰式奶茶。每次食東南亞菜,我都會叫蒜香牛油雞翼,呢間做得很不錯!牛油蒜味撲鼻而來,炸得金黃色,鷄翼香脆可口,完全沒有過多既油膩,非常惹味!真係食完一隻又一隻!而且價錢一d 都唔貴,只係$58 就有4 隻,非常推介!!重點菜係老婆點既喇沙,湯底味道很濃郁,椰味適中,大蝦新鮮,粉條幼滑,各方面都好平均,好味!值得再光顧!
值得再光顧!
2019-02-28