芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-05-22 452 浏览
為咗慶祝呀妹生日,我哋一行6人去到Cheesecake Factory度食晚飯。一如所料六點半開始門口已經大排長龍,最後等了差不多個半鐘先能夠成功入座。餐廳嘅設計(例如:卡位,天花等等)都非常有美國特式,大家除咗掛住食嘢嘅時候都可以留意下。侍應嘅態度良好,會耐心同你介紹餐牌上嘅食物。落單後會送上餐包,但我個人建議食小小就夠。一來啲麵包太硬,二來味道一般,如果因為食麵包食飽咗就唔抵啦。我哋叫咗唔同嘅菜式有factory chopped salad, fish&chips, grill fish tacos, lime cheesecake 同pasta carbonara, etc. 整體嚟講,味道above average 面且份量都比一般嘅西餐多,所以我地都食得好飽。加上,更會有侍應同你一齊唱生日歌慶祝,所以都幾適合大班人食生日飯。蛋糕方面,強烈建議大家試下個lime cheesecake! 雖然入口好酸,但配埋啲 cream食就非常之特別,酸酸甜甜啱晒夏天食。餐牌上仲有好多野都未試,都是一間值得再去的餐廳。不過,希望下次唔使等咁耐!