2021-09-16
上次午餐過嚟食米線,今次夜晚就真真正正食酸菜魚😆酸菜魚🐟魚肉比較薄身,質地嫩滑無骨,啲魚多到食唔晒😂一大盤的酸菜魚,除咗魚之外,仲有好多配料例如係豆卜、萵筍、秀珍菇、芽菜、寬粉。底下有好多寬粉,質感Q彈。湯底清澈,食得出唔係用cheap cheap酸菜,味道唔會過鹹。炸饅頭💯必點😎香脆內軟,炸到金黃色,成隻船上好大陣象,仲要有煙出🤣點左煉奶食,好好味,不愧為招牌菜。除咗煉奶之外,今次仲有啲新嘢,可以點朱古力醬、花生醬或者抹茶醬,但係我個人都係最鍾意煉奶🤣螞蟻上樹🐜可以自選辣度、麻度,我揀咗小辣小麻,辣辣地好過癮,炒得好乾身入味,有鑊氣!黑糖糍粑 💯好好食既甜品!可以就黎食個陣先叫上碟,咁就可以趁熱食,糍粑好軟糯,口感煙韌,配上黑糖漿同黃豆粉食好好味😋椰汁冰🥥食咗啲辣野之後配椰汁冰,好爽!
酸菜魚🐟
炸饅頭💯
螞蟻上樹🐜
黑糖糍粑 💯
椰汁冰🥥
食咗啲辣野之後配椰汁冰,好爽!