2017-02-27 2350 浏览
今日終於可以約齊一行四人包括我bb(媽咪同阿妹)一齊黎呢間我同老公過黎食開嘅素食店喇,一黎到已經過咗兩點半喇,所以一律餐牌上都係半價直至五點,茶價除外。所以就唔駛點睇個餐牌就落單喇,我哋前後計埋加單總共ordered四樣野,野食黎喇點知見到有一碟唔係我哋order嘅小菜上咗枱喎跟住我問同我落單嗰位阿姐(肥肥地and 矮矮地的),我話: 唔該請問呢碟係咩黎咖?然後佢話: 五香鴨嘛!葡汁五香鴨嘛!你叫甘嘛,唔係咩?跟住我話: 我係話要雙茄五香鴨呀!佢聽咗之後就好唔願意咁話: 你都冇講要"雙茄",後來老闆知道後就即刻話換返比我哋,兩個人嘅態度簡直完全相反,之後老闆攞碟小菜黎仲笑住叫我哋慢慢食,態度直係超級好但老闆同老闆娘出咗去之後,阿媽叫咗嗰個阿姐加茶再同佢講"唔該",點知佢冇反應加冇表情咁走咗去喇,當我走埋去個收銀位埋單嗰時已經冇乜客人架喇,所以得嗰個阿姐做野,佢唔話比我知幾錢仲要打開定個找錢個位擺定隻手上去等我比錢佢找咁,所以我唯有自己望個screen睇吓要比幾錢黎比啦!當然最後找錢都冇旨意佢會講多謝啦,比著係老闆一定會講雖然係咁,但都唔會影響到我唔再幫襯嘅,因為間舖係老闆同老闆娘嘅,兩
點知見到有一碟唔係我哋order嘅小菜上咗枱喎
叫我哋慢慢食,態度直係超級好
雖然係咁,但都唔會影響到我唔再幫襯嘅,因為間舖係老闆同老闆娘嘅,兩個都好nice
值得一稱讚
評分五粒星係比老闆同老闆娘嘅