2021-02-28
近來好少去黃金附近食肆食嘢,因為食嚟食去都係嗰幾間,今晚見到呢間未試過又無咩人,就走咗去試下。自己劃紙點餐,餐單都幾易明,點咗激辛咖喱吉列豬扒飯、海鮮雜錦烏冬、豆腐魚肉雜菜餅、炸蠔、寒天柚子烏龍茶,蘋果鮮果乳酸。老公平時食得到中辣程度,但係呢個激辛佢都話有啲辣不過好過癮,會想繼續食嗰種,豬扒炸得好脆,肉雖然未算好juicy 但唔係柴皮唔韌,飯量同汁剛剛好,唔會出現飯少汁多情況。至於我食既烏冬,我㨂係黑松露忌廉薯蓉湯底,我覺得超好味,薯蓉唔多所以嗰湯底唔太杰,但可以做到汁掛烏冬,烏冬好彈,海鮮有蝦,帶子和鳴門卷,料算少而且蝦係成隻連殼,雖然好貼心俾隻碗仔放殼不過,食得少少麻煩。炸蠔好多日式餐廳都有,可能因為人唔多,即炸所以幾好食。不得不讚,豆腐魚肉雜菜餅,真係好食,無牙都食到,好霖但唔會散,椰菜絲唔硬,絕對可以encore。兩杯飲品都唔錯,乳酸裡面有少少蘋果肉連皮,好靚,味道唔似用粉沖出嚟,真係似用鮮果整。
炸蠔好多日式餐廳都有,可能因為人唔多,即炸所以幾好食。
海鮮雜錦烏公