2013-10-14
話說當日去到已經唔係好多人等緊,但門口短頭髮個女侍應d態度真係唔多得,好唔耐煩。話晒都係客呀,俾返d專業出黎得唔得??但好似已經係經理@@入座之後,有個後生仔走埋黎,同我地介紹返佢地餐廳既產品。態度算幾好,起碼我會有心聽,有酒店級既服務。落單後,刺身好快就到,份量好足,都算新鮮。我女朋友都食得好開心。種類都算多,如果有埋海膽就更好。壽司種類都算多,有d都係第一次聽個名,但唯獨係無蟹子軍艦。之後到熟食,炸物很好,即叫即炸,出到黎仲係熱既,吉烈蠔同炸蝦最好味,好過天婦羅蝦。至於鍋物,雪花牛肉鍋好好味,但得兩片牛肉,唔掂,搞到要落幾次單。海鮮鍋份量充足,但味道就麻麻。仲有個蟹粥,又少,隻蟹又無肉食。最好味都係個味噌煮硯,少少spicy,好香。佢地有個鐵板牛柳粒,份量好少,我叫4份先出得一份,粟米又係得一份,但味道又幾好。串燒都唔差。最後點少得野飲同甜品,汽水全自助型式,如果有多d選擇會更好。甜品淨係得雪糕,4種味,細細杯,贏在多以不斷order。整體黎講都可以接受的,相比起附近的放題算唔錯,只係某幾個員工服務態度方面麻麻,可能已經年紀大啦,無左種熱情係到。相反有兩個員工真係要讚一讚,佢地身上
佢地有個鐵板牛柳粒,份量好少,我叫4份先出得一份,粟米又係得一份,但味道又幾好。串燒都唔差。最後點少得野飲同甜品,汽水全自助型式,如果有多d選擇會更好。甜品淨係得雪糕,4種味,細細杯,贏在多以不斷order。整體黎講都可以接受的,相比起附近的放題算唔錯,只係某幾個員工服務態度方面麻麻,可能已經年紀大啦,無左種熱情係到。相反有兩個員工真係要讚一讚,佢地身上一人都有個number嫁,12同14號係全晚入面我最欣賞的,12號,禮貌一流,服務態度都好好,又夠細心,所有野都有follow up, 英文水平仲好好,隔離檯個鬼佬都好欣賞。至於14號,態度都好好,笑容一流,對於客人所有野都細心講解。兩個加埋真係可以話係無懈可擊。其他員工應該學習下,包括經理在內。但188蚊食到咁多野,又咁好服務,算唔錯。當然氣氛都好重要,係比較嘈,同埋聽黎聽去都係個幾首歌。update下啦!
题外话/补充资料:
著數優惠唔算多,冇信用咭優惠。