2022-05-22
又去大角咀搵嘢食,今次又係食串燒,店舖唔算好大,不過食物方面都好有質素。漬物居然有我好鍾意食嘅牛蒡漬,又好味又健康,$20有咁多好抵食,送酒一流。十串串燒可以一次過試晒十款推介嘅串燒,唔洗左揀右揀,啱晒選擇困難症嘅我,不過可惜當日和牛賣晒,取而代之嘅係鰻魚或者白鱔。我揀咗白鱔,雖然食唔到和牛,但呢個魚係我覺得當日最好味嘅🤩啲肉勁肥美,層皮勁脆,好香而且口感豐富。另外牛舌都有驚喜,好大塊同埋都幾厚切,口感脆韌。黑豚籚筍卷都唔錯,清爽嘅籚筍可以中和豚肉嘅膩。芝士年糕一定要試,一啖咬落去,啲芝士流晒出嚟,好好味😋另外,lunch有好抵食嘅丼飯,仲包埋嘢飲,我哋想食多啲菜,所以叫咗個蔬菜丼,都係燒出嚟㗎。呢度嘅串燒同一般串燒店有啲唔同,好似都冇落七味粉、辣椒粉嗰啲,比較原汁原味👍🏻
漬物
十串串燒