2022-01-21 68 浏览
難得入到黎屯門,就嚟屯門市廣場新開左嘅food court試下啦。呢度有好多選擇,有泰式、中菜、西餐…… 林林總總的美食😋最終我同朋友就揀咗一間叫Burga的漢堡包店,貪佢比較特別,還有好多款式可以揀,有素burger,咸魚肉餅burger,軟腳蟹Burger……咁我哋兩條友就叫咗兩個set c: 一個cheese burger,一個軟腳蟹burger,三色薯條,四色醬,分別有芥末醬,超人醬,茄汁同埋黑松露醬,兩杯雀巢檸檬茶。Cheese Burger好juicy,有肉汁,有蕃茄芝士同菜,好有口感,好好味。軟腳蟹burger就真係好好食,超乎我想像,個軟殼蟹同個芥末醬好夾,好正,值得推介。三色薯條有紫薯條、番薯條同薯條,每一款都好好食,就算唔點醬都好食。醬方面,茄汁普通,芥末醬同黑松露醬都好好食,而超人醬真心有驚喜。唔知點解我覺得呢度嘅雀巢檸檬茶特別好飲,唔似平時喺超市買嘅雀巢檸檬茶咁甜,好有檸檬味,啱晒我啲要減肥嘅人士🤣

2022-01-21