2008-05-11 17 浏览
是前幾天的晚餐, 平時過來大角咀的機會不多, 又突然想吃泰菜, 在幾個選擇中揀了橋泰為up dup小店一間, 不過有時認為, 泰菜up dup的可能更好吃~二人餐中選了: 海南雞-- 雞肉很滑, sauce跟平時吃開, 有3個sauce的不同, 這裡只有一個sauce, 少辣, 也不錯 紅咖哩豬頸肉-- 見平時吃咖哩都比較少吃豬頸肉, 一於試下。 肉切得薄薄的, 其實唔講唔知是豬頸肉呢~ 不過咖哩汁則頗開胃~跟餐的還有油菜, 湯及飯兩碗, 油飯不太油, 如果是喜歡健康或是怕肥的這油飯也不錯。 雖然如此, 但我覺得個油飯可以更多油, 口感會好d, 冇咁乾 正如其他人所講, 我也很欣賞餐附送的湯, 冬瓜和紅蘿蔔煲出來, 味道清清甜甜的~ 好似有得散叫呢~雖然味道不至於冇得彈, 偶然經過吃一次也很不錯, 始終都值一個笑面~

二人餐中選了:
海南雞