2023-04-16
李家 (荃灣)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )♥️餐點:•芝士味炸雞 半隻$113•青辣椒蛋黃醬炸雞 半隻$118•泡菜湯 $168•西柚梳打 $38••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:喺香港食韓式炸雞嘅餐廳越開越多,一直都想試吓呢間韓國菜,今次一試,質素真係唔錯!人少少但又想試多幾款口味,呢度嘅炸雞可以半份半份咁叫,仲可以揀有骨或者無骨,自己偏好食有骨嘅炸雞,感覺會比較有肉汁,所以兩款炸雞都叫咗有骨炸雞,呢度嘅炸雞一上枱唔單止夠晒熱辣辣,肉汁好豐富,醬汁都非常合我口味。芝士味唔係平時最普通嘅芝士粉,係以帶有濃厚咸香味嘅芝士包裹成舊炸雞,幾唔錯,而我更加鐘意嘅就係青辣椒蛋黃醬炸雞,醬汁好特別,比想像中清爽好多,同炸雞配合得好好,加埋有大量新鮮洋蔥,一定會一舊接住一舊咁食😁👍🏻👍🏻。另外泡菜湯都好唔錯,真係有韓國正宗泡菜湯嘅味道🥺呢個真係唔係每間韓國餐廳都做到,而且係有大量大量泡菜!!超級多料,份量都好好好多,個鍋大過我成隻手😁,成個湯熱辣辣,好正!西柚梳打都唔錯喎,
♥️餐點:
•芝士味炸雞 半隻$113
•青辣椒蛋黃醬炸雞 半隻$118
•泡菜湯 $168
•西柚梳打 $38
♥️食評:
另外泡菜湯都好唔錯,真係有韓國正宗泡菜湯嘅味道🥺呢個真係唔係每間韓國餐廳都做到,而且係有大量大量泡菜!!超級多料,份量都好好好多,個鍋大過我成隻手😁,成個湯熱辣辣,好正!西柚梳打都唔錯喎,唔係純糖水味,又唔會太甜,配合炸雞同辣辣哋嘅泡菜湯好正~
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
李家 (海壩街) (荃灣)
荃灣海壩街16號地下
#cony去荃灣 #cony食韓國菜 #cony食雞 #炸雞 #hkfoodie #李家 #韓國菜