2020-07-15 528 浏览
難得約咗朋友出街食飯,但大家又諗唔到食咩好,就諗住一齊去試下呢間自助餐。之前見到呢間餐廳,中、西、日嘅菜式都有,選擇都幾多,總有嘢食啱到大家口味。 🔥酥皮湯外面層酥皮夠香又夠酥,趁佢脆嘅時候點埋個暖暖地嘅忌廉湯一齊食真係好掂。🔥香煎牛排塊牛肋片成寸厚,雖然睇落有啲熟過頭,但食落又唔覺得佢乾同Un,配埋個黑椒汁🔥紫蘇煎羊扒我本身好怕食羊有浸蘇味,但佢呢個羊扒一啲蘇味都冇,juicy得嚟又唔un。如果同人一樣怕蘇嘅,呢個值得一試🔥蒜籽焗大蝦佢啲蝦同蒜籽焗得相當惹味,仲有少少辣吊味,啱晒我呢啲重口味嘅人🔥凍蝦,長腳蟹食完重口味野想轉下口味,鮮甜嘅凍蝦同長腳蟹就啱晒啦。🔥潮州滷水鴨腿估唔到呢個滷水鴨佢真係成隻俾你,滷水味好濃,啲肉係啱啱好,幾嫰口!🔥即製疏乎厘師傅啱啱整起嘅疏乎厘就即刻有得食,熱辣辣即刻食仲食到嗰種空氣口感同埋蛋香味!

🔥酥皮湯

🔥香煎牛排

🔥紫蘇煎羊扒

🔥蒜籽焗大蝦

🔥凍蝦,長腳蟹
食完重口味野想轉下口味,鮮甜嘅凍蝦同長腳蟹就啱晒啦。

🔥潮州滷水鴨腿

🔥即製疏乎厘