2021-12-02 93 浏览
友人最近搬入白石角, 去參觀下屋苑之餘仲推介我食呢間中菜,話呢間餐廳性價比好唔錯夜晚黎到都幾多食客,食食下都坐滿晒成間餐廳,一於試下係咪咁出色先先來一客爆汁乳鴿,上枱既時間熱辣辣,真心好juicy,個人覺得絕對係呢度既名物冷盤就有滷水墨魚,金錢肚同海蜇頭,個人最鐘意前者,墨魚厚切咁上,仲好爽滑彈牙,值得推介👍🏻點心就有黑金蟹粉小籠包同牛榛仔,前者滿滿蟹粉既咸香,加上熱辣辣既湯汁,好味😍後者既榛子醬流晒心,造型都十分討好,兩者都鐘意食完兩款濃味點心係時候清淡返,天作之盒就good fit啦,呢道係南瓜蒸蛋,清清地夠健康,重點係呢度既食物造型真係好靚仔,上菜既時候又影左幾張相最後點埋個菠蘿炒飯,原本以為係普通既菠蘿炒飯,一上到枱又可以打卡啦,店員用火槍燒起成個菠蘿,真係未試過咁食😍燒完個飯有微微焦香味,不錯👍🏻個飯炒到粒粒分明,菠蘿又甜又多汁,索晒入啲飯度,個人覺得呢個飯好有驚喜最後食埋甜品,滿足既一餐💃🏻

後者既榛子醬流晒心,造型都十分討好,兩者都鐘意

最後食埋甜品,滿足既一餐💃🏻