2019-01-17 47 浏览
今日约左个朋友系大角咀见,佢就说不如一齐食呢间马来西亚菜,我对食系唔抗拒既所以立刻说好呢到既装横其实都几中式,心谂其实系唔系食点心呢,不过坐低左睇番餐牌系冇错既我地拣左仁当牛肉配椰浆饭,南洋咖哩面,马拉沙爹串烧,咖央多士,加一冻一热既美禄首先来左个仁当牛肉配椰浆饭,来到时店员温馨提示我要捞埋先好吃,真贴心不过我想逐样试下先,椰浆饭既椰香刚刚好唔会太甜,薯仔做得够淋,花生硬脆唔会潮晒,鱼干仔亦够咸香,加埋煮到好软身既牛肉同酱汁,分开或捞埋一齐食都系咁好味再来个南洋咖哩面,钟意辣既一定要试下,汤底够浓郁亦够辣,非常刺激惹味,鱼片非常爽口弹牙,咖哩鸡亦都淋身及入味,配料充足唔会'揸溜滩',朋友仲特登张个面转做渗渗(油面加米粉),增加唔同既口感咖央多亦都来埋,我地都趁热即刻食一件先,外面烤得脆身,入面亦搽满足够既咖央酱,大满足本身谂住叫槟城香炸卤肉卷,不过卖晒唯有转食串烧,不过都有惊喜,睇支竹签浓晒以为啲肉会浓晒,点知三串都冇浓到仲系咁有肉香,猪肉爽口,牛肉冇筋,鸡肉嫩口,各有各好,最正都系个沙爹酱,唔算辣,但系有足够香到,仲食到好多花生碎粒,绝对唔系出面普通茶餐厅既质素

仁当牛肉配椰浆饭

南洋咖哩面