2021-06-09 91 浏览
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎今日𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩𝘵𝘪𝘮𝘦黎,所以試下佢既𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 😋每個餐都包左 𝘔𝘢𝘪𝘯 + 𝘋𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘚𝘰𝘶𝘱 + 𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬。🌟香脆無骨鴨(半隻)配薯菜伴金巴利汁 ($108)主食無骨鴨一上黎好吸引,上面有好多炸粒,咸咸地好香口,鴨既皮好薄、炸得好脆。伴菜有薯仔粒、紅蘿白同節瓜,不過上碟時配菜已經凍晒,有少少扣分。但四個之中最鐘意呢個🥳-🌟沖繩芒果海膽醬蟹肉𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 ($98)個人覺得個味配搭得有少少唔夾,食到蟹肉但反而冇咩海膽味。𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢既皮同餅底焗得唔錯。🌟和洋風一口豚肉丼飯 (辛辣)($88)大大粒既豬頸肉鋪滿成碗飯,再加上𝘥炸粒同沙律🥗撈埋黎食。個口感好特別,整體唔錯。(𝘗𝘚 𝘥辣椒真係幾辣🔥)🌟松露將忌廉野菌意粉 ($88)個意粉🍝既黑松露味唔算好濃,但落左大量既野菌,加上醬既份量剛好,食起來唔會太乾同好掛汁。幾啱我心水𝘋𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘴𝘰𝘶𝘱係忌廉哥野菌湯,係比較濃稠果種,加左好多茹粒,飲起嚟淡淡都有咬口,𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 得黎唔會太清👍🏻😋📍𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗛𝗼𝗶𝗵𝗼𝗶九龍灣宏照道38號𝘔𝘦𝘨𝘢𝘉

🌟香脆無骨鴨(半隻)配薯菜伴金巴利汁 ($108)

🌟沖繩芒果海膽醬蟹肉𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 ($98)

🌟和洋風一口豚肉丼飯 (辛辣)($88)

🌟松露將忌廉野菌意粉 ($88)

📍𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲 𝗛𝗼𝗶𝗵𝗼𝗶
九龍灣宏照道38號𝘔𝘦𝘨𝘢𝘉𝘰𝘹 1樓19-20 號舖