2018-10-17 54 浏览
大角咀近年越開越多食肆,仲要好多都質素好高!今日就揀左呢間燒肉黎試下!餐廳既位置唔太顯眼,門面都好細,如果唔係睇過唔小好評,行過都未必會入黎食!同埋因爲鋪面小座位唔多,一定要book位啊!今日揀左個二人餐 $698 連沙律,湯,前菜,三品和牛,飯同甜品。芝麻醬什菜沙律,仲加左啲木魚喺面,增加口感!店員舀湯前,仲問左一句我地對海鮮有無敏感,因為個湯會加櫻花蝦,好細心加完櫻花蝦既味噌湯,更有鮮味。前菜分別係鴨胸,蟹柳同炸甜薯。鴨胸略嫌咸左小小,蟹柳好驚喜,估唔倒醬汁會係柚子薑,食落好清新!炸甜薯只得薄薄一層炸粉,外脆內軟檯面仲放左唔同既調味料,有以上兩種,仲有黑椒同柚子檸檬鹽。主角黎喇!店員上檯時會講解肉類既部位都燒既時間,呢度有三種唔同部位既和牛,部位名就唔記得喇🙈最上個款係最雪花,絕對係入口即溶!不過有兩舊較多肥膏,其餘都好靚。至於中間個款我覺得最重牛味,食落都好腍。最尾呢款就比較瘦,一唔小心燒耐左就會有啲鞋口。但總括黎講都好高質伴碟既菇都好好味!放喺啲牛側邊燒索埋啲牛肉汁,正!最驚喜既係甜品,係用水倒落中間既綠茶粉搞均,變成綠茶醬倒落雲呢拿雪糕食!係我食過最特別既甜品,店主真係好有創

加完櫻花蝦既味噌湯,更有鮮味。

檯面仲放左唔同既調味料,有以上兩種,仲有黑椒同柚子檸檬鹽。

伴碟既菇都好好味!放喺啲牛側邊燒索埋啲牛肉汁,正!
最驚喜既係甜品,係用水倒落中間既綠茶粉搞均,變成綠茶醬倒落雲呢拿雪糕食!係我食過最特別既甜品,店主真係好有創意

呢間係會再回頭既小店,店員服務好好,收碟好快會keep住加茶,食物質素高,物超所值啊