2018-10-08 840 浏览
係銅鑼灣食lunch 都預左唔會話十分之平,既然道道都差唔多價錢,食個茶餐廳or 冰室都成五十幾蚊既時候,不如俾多十幾廿蚊去d pleasant d既環境食個dinner如果唔想多人難揾位同埋想餐廳既環境好d,我多數都會黎L SQAURE,因為呢度比較少人同埋環境都係安靜同朋友傾計都可以細細聲就聽到,唔洗好似街市買菜咁食餐lunch 都嘈嘈吵吵真係好唔得放鬆餐廳係廿一樓,一開門就見到好光猛,因為高啦前面無樓遮住,感覺好好食lunch 得個一個鐘,睇完menu 就落單了!我叫既係麻辣乾麵、滷大腸同埋玫瑰烏龍呢杯玫瑰烏龍好足料,好香架!而且佢好大杯,食個lunch 係唔會飲得曬,所以餐廳都係用外賣杯serve我覺得呢點真係好好,因為唔洗曬左杯茶or rush 住咁飲再等多陣我成個餐都到了野食係好食既,但係都係睇到既味道先講滷大腸,有滷水味呀、八角個d 材料既香味,因為我未撈生蒜,如果撈左就難d 食到d 大腸既香不過呢個滷大腸我後來撈左落乾麵度食,都好夾好match!個乾麵有d 肉碎、味菜同埋芽菜,仲有個湯俾你拌麵個湯我未單獨飲返啖,而且不左三、四羹落碗麵度個撈麵好夠味呀,d 料可以由頭食到

同朋友傾計都可以細細聲就聽到,唔洗好似街市買菜咁

食餐lunch 都嘈嘈吵吵真係好唔得放鬆

食lunch 得個一個鐘,睇完menu 就落單了!

我叫既係麻辣乾麵、滷大腸同埋玫瑰烏龍
跟餐玫瑰烏龍

我覺得呢點真係好好,因為唔洗曬左杯茶or rush 住咁飲
麻辣乾麵

再等多陣我成個餐都到了

野食係好食既,但係都係睇到既味道

不過呢個滷大腸我後來撈左落乾麵度食,都好夾好match!

個乾麵有d 肉碎、味菜同埋芽菜,仲有個湯俾你拌麵

個湯我未單獨飲返啖,而且不左三、四羹落碗麵度

個撈麵好夠味呀,d 料可以由頭食到落尾,我好怕d 麵同d 料唔成正比,食到尾食齋麵咁就真係好無癮又唔好食

呢度既份量係做得唔切!

至於個size 啦,因為個滷大腸係小食,既然係小食就唔會預佢太大份

個麵既份量對我黎講係有d 多既,不過因為我係細胃人士,如果係大食既一定會覺得唔夠飽,所以我既份量係不能作準

呢度有加一消費,所以埋單盛惠七十三個大洋

個人認為都合理既,無論環境、味道同服務都值得俾呢個錢既
题外话/补充资料: waiter 好有禮貌,全部都好好人呀!
2018-10-08
跟餐玫瑰烏龍