2018-08-16 47 浏览
前幾日去咗頌富商場嘅一間餐廳食嘢 叫做「九份十分」平日都幾多人排隊 好彩我地今次早去 我哋兩個人去叫咗六樣餸 第一樣想枱嘅係一杯「綜合水果茶」佢係由蘋果、話梅、橙同檸檬等嘅水果組合而成嘅水果茶 味道酸酸甜甜 令到我哋嘅食慾大增 跟住上咗「古早醉雞米」同「萬巒豬手」「古早醉雞米」聞落去有一陣酒香 但係食落去唔會有太大嘅酒味 但同時又保留左雞原本嘅清甜 而「萬巒豬手」中嘅豬手唔會太過肥同油膩 反而啲豬手殗得好入味 之後就上咗飯 叫做「台南咖喱骰仔牛肉飯」D牛肉好新鮮好多汁 仲配左一個咖喱汁 呢個咖喱汁真係超級好味 但又唔會好辣 牛肉再點埋咖喱汁真係一流 原來個咖喱汁先係精髓 除咗牛肉仲有D薯角 D薯角都好好味 外脆內綿 加埋D咖喱汁仲正 超級鍾意呢個牛肉飯 之後就上咗一杯超大杯嘅嘢飲 佢係一杯超大杯嘅士多啤梨味沙冰 叫「做維多利亞的秘密」呢個沙冰唔算好甜 佢上面有D紅莓都好好味 除咗可以幫你解辣 仲可以令到成個人都好清爽