2021-06-10
10.06.2021最近先知「牛角」原來有外賣,上次試過一次,食完心卦卦,今次再用deliveroo 叫「牛角流薄燒牛胸腹丼」,套餐本身包三款飲品,有道地極品纖解茶、罐裝可口可樂、飛雪500ml礦物質水。雖然個牛肉飯要$79,加隻蛋$9,貴咗少少,但牛肉實在好鮮甜美味,份量足夠,另外飯加咗菜碎、甜醬油,好好味,而且飯量好多,一大碗,實在好飽。我加咗隻溫泉玉子,飯更加香滑。另外同事叫咗「溫泉玉子蒜香牛肉丼」,本身已經有隻溫泉蛋,大多話不錯。唯一上次隻溫泉蛋係用細細個嘅塑膠盒裝住,送到來隻蛋已經漏咗出嚟,我有同Deliveroo反映,等緊回應,好彩今次隻温泉蛋無事。其實「牛角」外賣選擇不太多,主要係牛兩款,另加豬軟骨丼、豬肉丼各一,同前菜、沙律;仲有一啲未經煮熟嘅食材。上次同事試過「海蜇柚子醋沙律」唔係唔好食,只係$61,無乜特別卻價錢偏貴。如果鍾意食牛嘅,我覺得值得試吓。
牛角流薄燒牛胸腹丼
如果鍾意食牛嘅,我覺得值得試吓。
海蜇柚子醋沙律
牛角流薄燒牛胸腹加解茶