2021-11-19 57 浏览
聽朋友介紹銅鑼灣新開左間日式鐵板燒,放工完成左一日工作決定要好好慰勞自己,於是就同朋友去左試呢間新開既餐廳。雖然新開,但去到都見到即使係平日都有唔少人黎食,應該口碑唔錯。我同朋友見到餐牌有鮑魚、龍蝦、鱈場蟹,當然仲有鐵板燒唔少得既和牛厚燒,樣樣都想試! 最後我地分別叫左一個Premium Set ($988)同一個Chef’s Special Dinner Set ($2,488),食完好滿足呀!以下呢幾樣係重點推介:帆立貝頭盤食左個柚子汁沙律之後好開胃,第一道上既係燒帆立貝,平時好鍾意食帶子,所以都幾期待,試左之後完全冇失望,帆立貝質地厚實之餘仲好鮮甜,再加上有三文魚籽同紫色小花既點綴,即時覺得心情愉悅,放工咩攰都唔記得晒!大虎蝦接住既燒大虎蝦個賣相又係好靚,影相影左一輪,好彩食個陣仲感覺到鐵板燒既餘溫,蝦肉爽滑,搭配少少岩鹽即時提升滋味,值得推介。南非鮑魚鮑魚真係好新鮮!除左係南非新鮮鮑魚,師傅係我地面前準備,見到鮑魚仲識郁,好生猛,食既時候唔洗點醬汁,可以試到鮑魚既鮮味,唔只好鮮甜仲好有咬口!鱈場蟹不得不讚呢度既擺盤都幾精緻,好岩打卡。鱈場蟹蟹肉鮮甜,食落有少少焦香,又唔會燒到乾

帆立貝

大虎蝦

南非鮑魚

鱈場蟹
不得不讚呢度既擺盤都幾精緻,好岩打卡。鱈場蟹蟹肉鮮甜,食落有少少焦香,又唔會燒到乾晒,加上少少岩鹽調味,好滋味。

和牛厚燒
鐵板燒點少得食牛,佢地既和牛厚燒大大粒,肉質嫩滑厚實,一食肉汁出晒黎,食到停唔到口!

食完滋味鐵板燒,仲有蟹肉帶子湯,清清甜甜好岩食完鐵板燒之後飲,加埋甜品呢餐叫做大滿足!平均每人兩千令蚊可以食到咁多貴價食材,侍應服務好貼心,餐廳環境又優雅乾淨,好適合下次同另一伴黎慶祝生日,順便打下卡!