2021-05-26
之前就知道京都勝牛係銅鑼灣開咗,但一直都冇去食,始終地點真係偏遠少少😫但係呢排佢哋竟然係將軍澳開咗!好正呀🤤即去!仲要同Donki 同一棟,食完可以行下消化下🤣既然係京都勝牛,我就嗌左兩款主食都係牛🐄分別叫左京都勝牛三味套餐同埋特選日本黑毛和牛西冷三味套餐就有三款牛咁多,啱晒選擇困難症患者,每一款牛上面都會有一個細嘅牌話你知佢到底係乜嘢牛,呢三隻入面我就最鍾意翼板牛!店內職員會幫你開一個細細既爐同鍋,可以自己放啲牛上去煎,我個人感覺煎熟少少係好食好多!另外佢哋舖頭會有好多款唔同嘅調味料俾你配搭啲牛黎食用,想濃味啲有咖喱、綠芥末等等,鍾意清爽啲可以揀牛扒醬或者玫瑰鹽之類,如果想開胃少少就可以點溫泉蛋或者沙律醬等。我好鍾意佢有咁多唔同嘅調味料比客人選擇,我自己就最鍾意點溫泉蛋再加少少玫瑰鹽去食,入口非常滑溜同埋加強左肉嘅香味😍而成餐嘅重頭戲當然係嗰塊黑毛和牛西冷啦,我真係由前一日就開始期待🙈雖然係貴少少,但係真係好 好 食!入口可以感受到佢嘅等級真係同其他牛係唔同,肉味好濃但係有入口即化嘅感覺,再點埋溫泉蛋去食嘅話就有三重口感!強烈推薦🐄🐄🐄🐄佢嘅椰菜沙律,味噌湯同埋飯都係任添,我自己就幾
佢嘅椰菜沙律,味噌湯同埋飯都係任添,我自己就幾鍾意食佢哋啲菜,好清爽,食啲牛食到有少少濟嘅時候食啲菜就可以有解膩嘅作用,我自己都添咗兩次!